Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ...ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ





Αγαπητοι αναγνώστες

Όπως βλέπετε το «Ίδρυμα Λάτση» δεν άφησε σχεδόν κανένα παραπονεμένο από τους υπαλλήλους διοίκησης στο Ριζάρειο αφού έδωσε το κατιτίς του σε αρκετούς. Και εδώ βέβαια εγείρεται το εξής εύλογο ερώτημα.
Πώς γίνεται το «ίδρυμα Λάτση» να διατηρεί επί σειρά ετών (ως το φθινόπωρο του 2004) γραφείο στη Βασ. Σοφίας 51 (έδρα του Ριζαρείου), με δική του τηλεφωνική γραμμή και να μην καταβάλλει ενοίκιο, την ίδια ώρα που ευχερώς δίνει χρήματα στους υπαλλήλους της διοίκησης με πρωταθλητή βεβαίως τον Superstar;
Και φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι τα άτομα αυτά αφού και μισθοδοτικά , συν τω χρόνω, πριμοδοτήθηκαν με προκλητικά επιδόματα.
Όπως διαπιστώνετε, από τον αναλυτικό πίνακα επιδομάτων που δημοσιεύσαμε στην πρώτη μας ανάρτηση, ο κλητήρας ( θέση με απαίτηση υποχρεωτικής εκπαίδευσης)εισπράττει 450 ευρώ μηνιαίως ως «επίδομα απασχόλησης» μετα από απόφαση του συμβουλίου την 1/2/2006 για απογευματινή απασχόληση τριών ημερών τη βδομάδα, επίδομα για το οποίο δεν έκανε ούτε αίτηση!!!. Ο ίδιος εισπράττει και άλλα 120ευρώ το μήνα ως «επίδομα κήπου» με υποτιθέμενο καθήκων τη φροντίδα και το πότισμα δυο παρτεριών πέριξ της εκκλησίας στα παλιά γραφεία διοίκησης. Φυσικά τίποτε από αυτά δε συμβαίνει. Αυθαίρετες ονοματοδοσίες χαριστικών επιδομάτων στην αποθέωση του φαβοριτισμού.
Ένα άλλο «φαινόμενο» είναι αυτό του επόπτη (από το 2004 απόφαση της 25/5/2004) ο οποίος ενώ αμείβεται με το μισθολόγιο των μηχανικών παίρνει και επιδόματα από το εννιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων όπως το «επίδομα αναβάθμισης» και την «ειδική παροχή» . Τα επιδόματα γάμου και πληροφορικής όμως τα προτιμάει από το μισθολόγιο των μηχανικών που έχουν καλύτερη «τιμή»
Τέλος η δακτυλογράφος κάθε μήνα εισπράττει 300 ευρώ ως επίδομα πρακτικών για να απομαγνητοφωνεί τους διαλόγους.
Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί αυτή η πρόκληση εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι σήμερα την ώρα που όλοι οι άλλοι τους συνάδελφοι σε Χαλάνδρι και Ζγόρι απειλήθηκαν από τη διοίκηση με εκ περιτροπής εργασία που συνεπάγεται οριζόντια μείωση της τάξης του 25%-30% στους μισθούς τους .

Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες…






Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Αναδημοσιεύουμε σήμερα άρθρο της εφημερίδας ''Δρόμος της Αριστεράς'' της 7Μαϊου2011 για να αντιληφθούμε όλοιτο μέγεθος της αναλγησίας του συμβουλίου της Ριζαρείου αλλά και των διοικητικών υπαλλήλων της οι οποίοι ενώ αμείβονται πριγκιπικά, πάντα με τις αποφάσεις και τις ευλογίες του συμβουλίου, έχουν το θράσος να ζητούν επιτακτικά το κλείσιμο των οικοτροφείων στο Ζαγόρι της Ηπείρου!
Ευτυχώς τους πήρανε χαμπάρι...
Ας προσέξει τις πριγκιπικές αμοιβές η ελέγκτρια κα Παπαχριστοφίλου που ελέγχει επιτέλους την Ριζάρειο!!!
Κάτι τρέχει, πάλι, στο «Πριγκιπάτο» της Ριζαρείου Σχολής…
Τι κι αν δεν είδατε το τηλεοπτικό σόου με το γάμο του Αιώνα! Σας υποσχόμαστε πριγκιπικές συγκινήσεις στις επόμενες αράδες αυτού του άρθρου από το δικό μας «Πριγκιπάτο», το Ριζάρειο Ίδρυμα!
Πριγκιπικοί μισθοί
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Από τις στήλες του Δ. έχουν μέχρι τώρα αναδειχθεί διάφορες πτυχές της κακοδιοίκησης του Ιδρύματος και της κακοδιαχείρισης της περιουσίας του (απευθείας αναθέσεις, προσλήψεις συγγενών και «κολλητών» κ.ο.κ.). Σήμερα θα αναφερθούμε σε μια άλλη ενδεικτική παράμετρο αυτής της υπόθεσης: τους μισθούς των υπαλλήλων της Ριζαρείου και δη της Διοίκησης που εδρεύει στην Αθήνα. Όπως πληροφορούμαστε από επίσημες και ανεπίσημες πηγές (τύπος και Διαδίκτυο) που δεν έχουν επίσημα διαψευσθεί, ο Γραμματέας του ιδρύματος, για παράδειγμα, αμείβεται με 5.100, 22 ευρώ το μήνα, οι δύο στενοδακτυλογράφοι (απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) με 2.544, 44 και 2.253 ευρώ αντίστοιχα, η …καθαρίστρια με 1.934 (!) ευρώ το μήνα και η υπεύθυνη προσωπικού (επίσης απόφοιτη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μια θέση «επινοημένη», αφού από το καταστατικό του ιδρύματος δεν προβλέπεται…) με 2.190 ευρώ! Συνολικά, το κόστος της «διοίκησης» του ιδρύματος στην Αθήνα ανέρχεται σε 48.849,02 ευρώ το μήνα ή σε περισσότερα από 600.000 ευρώ το χρόνο, τα οποία αφορούν τη μισθοδοσία 16 υπαλλήλων όλων κι όλων…
Η «κρίση» του Ιδρύματος και η κατάργηση δραστηριοτήτων
Οι υπέρογκες αμοιβές έχουν, βέβαια, εντοπιστεί και κατά το παρελθόν από τις ελεγκτικές αρχές, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αν αναφερόμαστε εδώ στην «πριγκιπική» μισθοδοσία είναι για να την αντιπαραβάλλουμε με την επιχειρηματολογία της διοίκησης του ιδρύματος «περί κρίσης». Με αφορμή, λοιπόν, την υποτιθέμενη οικονομική δυσπραγία, η διοίκηση με έγγραφό της από τις 30 Νοεμβρίου 2010 (το οποίο δεν κοινοποίησε σε …κανέναν!) αποφάσισε ομόφωνα (!) την αναστολή των δραστηριοτήτων του ιδρύματος στο Μονοδένδρι Ζαγορίου, γενέτειρα των διαθετών αδελφών Ριζάρη, από την 1η Ιουλίου 2011. Οι δραστηριότητες, όμως, αυτές είναι κατοχυρωμένες από σχετική διατακτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ήδη από το 1980, με την οποία ερμηνεύτηκε η βούληση του διαθέτη. Αποτέλεσμα: από την 1η Ιουλίου 2011 θα πεταχτούν στο δρόμο περί τους 30 εργαζόμενους (σε μια κοινότητα 120 ανθρώπων…), θα μείνουν άστεγα περισσότερα από 20 παιδιά που καλύπτονται από το Οικοτροφείο των μαθητών στο Μονοδένδρι και θα καταργηθεί η μόνη παραγωγική δραστηριότητα του ιδρύματος (η παραγωγή υφαντών και κεντημάτων από τη Ριζάρειο Χειροτεχνική Σχολή Μονοδενδρίου). Να σημειώσουμε εδώ ότι ο προϋπολογισμός του κόστους για τις δραστηριότητες αυτές (μισθοί υπαλλήλων, σίτιση, στέγαση μαθητών και μαθητριών κ.λπ.) σε ετήσια βάση είναι περίπου όσο και η μισθοδοσία της διοίκησης του «πριγκιπάτου» στην Αθήνα…
Ο Δήμος Ζαγορίου και η τοπική δυναμική
Απέναντι στις προθέσεις και τις μεθοδεύσεις αυτές έχει αναπτυχθεί εδώ και μερικούς μήνες στο Ζαγόρι και ειδικά στο Μονοδένδρι μια σοβαρή αντίδραση. Η τοπική κοινωνία «βράζει», τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης βοούν, οι ντόπιοι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι οργανώνονται για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: τους πόρους του ιδρύματος που τους αναλογούν, με βάση τη νόμιμη κατοχύρωσή τους από τη βούληση του διαθέτη και την ελληνική δικαιοσύνη. Περισσότερες από 200 υπογραφές από το Δημοτικό Διαμέρισμα Μονοδενδρίου (από μόνιμους κατοίκους και «απανταχού Μονοδενδρίτες») έχουν ήδη συλλεχθεί και θα κατατεθούν εντός των προσεχών ημερών στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας από την ομάδα πρωτοβουλίας. Ο Δήμος Ζαγορίου, από την άλλη μεριά, και ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου προσωπικά, διατράνωσε την πρόθεσή του να κινηθεί δικαστικά, προκειμένου να κατοχυρωθεί η απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων στο Μονοδένδρι, από τη στιγμή που η «κρισεολογία» στο ίδρυμα, όσο κι αν έχει πραγματική αφετηρία, δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τη διάθεση των συγκεκριμένων ποσών προς το Ζαγόρι, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τους προϋπολογισμούς του ιδρύματος για το 2010 και το 2011 αντίστοιχα. Άλλωστε, με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο διοικητικός, διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει, και αναμένεται να ξεκαθαριστεί μια και καλή τόσο το ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης (και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν), όσο και το ζήτημα της κατοχύρωσης των νόμιμων δραστηριοτήτων του ιδρύματος.
Τοπικοί, κρατικοί ή δημόσιοι πόροι;
Ωστόσο, πέρα από τα συγκεκριμένα συμβάντα, το ζήτημα που εγείρεται είναι ακόμη σοβαρότερο: τι είδους πόροι είναι οι πόροι των κοινωφελών ιδρυμάτων; Η δημόσια συζήτηση τον τελευταίο καιρό, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, επιχειρεί με περισσό λαϊκισμό να θέσει το ζήτημα της «κρατικοποίησής» τους, και μάλιστα από τους θιασώτες της … «ελεύθερης» οικονομίας! Είναι, άραγε, μια θαυμάσια ευκαιρία να βάλουν «χέρι» εκεί όπου η αυτονομία της κοινωνίας είχε κατοχυρωθεί και θεσμικά; Ήρθε μήπως η ώρα, με αφορμή τις συζητήσεις για την (πραγματικά) σκανδαλώδη διαχείριση αυτών των πόρων, να τις θέσουν στην υπηρεσία της «μαύρης τρύπας» του δημόσιου χρέους;
Η απάντηση των τοπικών κοινωνιών θα είναι αμείλικτη: οι πόροι των κληροδοτημάτων είναι τοπικοί πόροι με αναπτυξιακή προοπτική και θεσμοθετημένο κοινωνικό έλεγχο. Στο σχήμα αυτό ο ρόλος του κράτους είναι η ιερή περιφρούρηση αυτού ακριβώς του χαρακτήρα τους. Όσοι «οραματίζονται» να τους «απαλλοτριώσουν» για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες ή ατασθαλίες, καλά θα κάνουν να το καταλάβουν έγκαιρα…
Εκ μέρους της Ομάδας πρωτοβουλίας
Βασίλης Δαλκαβούκης
Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Μονοδενδρίου «ΑΦΟΙ ΡΙΖΑΡΗ»
Σπυρίδων Ε. Αρβανίτης
Το μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Μονοδενδρίου
τ. Πρόεδρος Δ. Δ. Μονοδενδρίου
Ιωάννης Χρ. Αρβανίτης

Ο Δημοτικός σύμβουλος Ζαγορίου, Μέλος της Εκκλης. Επιτροπής Μονοδενδρίου
τ. Αντιδήμαρχος Κεν. Ζαγορίου,τ. Πρόεδρος Κοινότητας Μονοδενδρίου
Βασίλειος Ελ. Ζαρκάδας

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΣΤΕΝΟΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ...ΧΡΥΣΑΦΙ



Αγαπητοί αναγνώστες
Όπως θα είδατε στην παρθενική μας ανάρτηση, δημοσιεύσαμε ένα πίνακα των επιδομάτων που χορηγούνται στους υπαλλήλους διοίκησης στο Ριζάρειο. Αν προστρέξετε σ’ αυτόν τον πίνακα, θα παρατηρήσετε ότι η στενοδακτυλογράφος κα Τζάκου εισπράττει 300 € το μήνα, ως «επίδομα πρακτικών». Έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το ιστορικό αυτού του επιδόματος αλλά και και τις μεθοδεύσεις που γίνονται προκειμένου κάποιοι να ζουν εις βάρος των συναδέλφων τους. Η ιστορία αρχίζει από τη συνεδρίαση του πολυμελούς συμβουλίου στις 31/5/2005.

Συνεχίζων ο κ. Πρόεδρος, είπε, ότι γεγονός είναι πως τα περισσότερα από τα απογεύματα που έρχομαι στα γραφεία διοικήσεως βρίσκω την κα Μ. Τζάκου να εργάζεται κατά την 5η έως 7η απογευματινή. Θεωρώ σκόπιμο, εξάρων την εργατικότητα, υπευθυνότητα και επιμέλεια της κας Τζάκου Μαρίας, να ανταποκριθούμε θετικά στο αίτημά της για μισθολογική αναβάθμιση καλύπτοντες έτσι τόσο την υπερωριακή της εργασία όσο και την ηυξημένη εργασία καθαρογραφής των πρακτικών. Θα πρότεινα να της δοθεί ένα μηνιαίο επίδομα 300,00 €.
Ακολουθεί συζήτηση και το Συμβούλιο αποφασίζει ομοφώνως να δοθεί από 1/5/2005 στην Στενοδακτυλογράφο των Γραφείων Διοικήσεως Μαρία Τζάκου, λόγω της ηυξημένης πλέον εργασίας της κατά την τελευταία 2ετία στον τομέα των πρακτικών του Πολυμελούς και Διοικητικού Συμβουλίου, μηνιαίο ειδικό επίδομα πρακτικών ποσού τριακοσίων ευρώ (€ 300,00), υποκείμενο στις νόμιμες κρατήσεις…

Η συγκεκριμένη υπάλληλος μετά από τέσσερα χρόνια θυμάται ότι της οφείλονται αναδρομικά από το επίδομα κι έτσι καταφέρνει να τα λάβει, μετά από απόφαση αυτή τη φορά, του διοικητικού συμβουλίου (τριμελές) στις 14/3/2007 !!

Το Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει και χορηγεί ως αναδρομικά του επιδόματος πρακτικών των 300,00 € στην κα Τζάκου Μαρία Στενοδακτυλογράφο της Ρ.Ε.Σ. το ποσό των 1.700,00 €, αντί του αιτουμένου ποσού που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα 1/1/2003 έως 30/4/2005…

Και φυσικά έρχεται και το αποκορύφωμα. Ενώ το επιμίσθιο της χορηγήθηκε όπως είδαμε στις 31/5/2005 με το σκεπτικό της κάλυψης υπερωριών και της «αυξημένης» της εργασίας η ίδια ζητά και πληρωμή υπερωριών ξεκινώντας μόλις σε τέσσερις μήνες αφού πήρε τα αναδρομικά!! Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό:

Διοικητικό συμβούλιο της 12/7/2007
Ο Γραμματέας ανέφερε, ότι η Στενοδακτυλογράφος των Γραφείων Δ/σεως κα Μαρία Τζάκου με την υπ’ αριθ. πρωτ. 680/4-7-2007 αίτησή της αιτείται τη χορήγηση του ωρομισθίου της υπερωριακής απογευματινής εργασίας του Μ.Κ. 7 στο οποίο υπάγεται και παρείχε κατά 42,5 ώρες σύμφωνα με την κατάσταση παρουσίας των υπαλλήλων διοικήσεως τον μήνα Ιούνιο τρ. έτους.
Το Συμβούλιο μετά συζήτηση αποφασίζει να χορηγήσει στην Στενοδακτυλογράφο των Γραφείων Διοικήσεως κα Τζάκου Μαρία το ποσό των διακοσίων σαράντα πέντε ευρώ (€ 245,00), το οποίο αντιστοιχεί στην καταβολή αμοιβής για την υπερωριακή απασχόλησή της των 42,5 ωρών προς 5,78 €/ώρα κατά τον μήνα Ιούνιο 2007.

Πολυμελές συμβούλιο της 16/6/2009
Το Συμβούλιο αποφασίζει ομοφώνως αποδεχόμενο τις με αριθ. πρωτ. 506/2-4-2009, 660/11-5-2009 & 841/1-6-2009 αιτήσεις της στενοδακτυλογράφου των Γραφείων Διοικήσεως κας Μαρίας Τζάκου και εγκρίνει την καταβολή σ΄ αυτήν του ποσού των δύο χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι ενός ευρώ και σαράντα λεπτών (€2.921,40) ως αμοιβή για τη δεδουλευμένη υπερωριακή εργασία του έτους 2008 μείον την παρακράτηση φόρου 20% (ποσού 584,28 €) σύμφωνα με το άρθρ. 46 του ν. 2238/1994 για εισοδήματα που καταβάλλονται αναδρομικά από προηγούμενα έτη, ήτοι το ποσό των δύο χιλιάδων τριακοσίων τριάντα επτά ευρώ και δώδεκα λεπτών (€ 2.337,12) καθώς και του ποσού των χιλίων εξακοσίων ενενήντα πέντε ευρώ και τριάντα τριών λεπτών (€ 1.695,33) για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2009 μείον του φόρου και των νομίμων κρατήσεων των ταμείων αυτής...
Πολυμελές Συμβούλιο 9/12/2009
Το Συμβούλιο αποφασίζει ομοφώνως αποδεχόμενο τις από 18/6, 3/7, 7/9, 2/10, και 3/11/2009 εισηγήσεις του Γραμματέα της Σχολής κ. Σταμάτη Μωραϊτη για ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης και σύμφωνα με τις από 7/4/09 & 16/6/2009 αποφάσεις του Π.Σ. να χορηγηθεί αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση στη στενοδακτυλογράφου των Γραφείων Διοικήσεως κα Μαρία Τζάκου για τους μήνες Ιούνιο (29 ώρες), Ιούλιο (53 ώρες), Σεπτέμβριο (28 ώρες), Οκτώβριο (58 ώρες) και Νοέμβριο 2009 (30 ώρες), ήτοι σύνολο ωρών 198.
Ωσαύτως το Συμβούλιο εγκρίνει την καταβολή στην ανωτέρω του ποσού των χιλίων διακοσίων εξήντα τριών ευρώ και είκοσι τεσσάρων λεπτών (€ 1.263,24) ως αυτό αντιστοιχεί στο ωρομίσθιο της κας Μαρίας Τζάκου (Μ.Κ. 5 6,38 €/ώρα) όπως ορίζεται από το Ν. 3205/2003 με την τροποποιηθείσα εγκύκλιό του της εισοδ. Πολιτικής έτους 2008 η αμοιβή για δεδουλευμένη υπερωριακή εργασία, μείον την παρακράτηση του φόρου και των νομίμων…


Όπως βλέπετε όλες οι δουλίτσες γίνονται με τη συνδρομή και εν προκειμένω τη σιωπή του γραμματέα. Το ξέχασε κι αυτός το επίδομα πρακτικών της υπαλλήλου. Το έκανε γαργάρα προτείνοντας και ο ίδιος μάλιστα τις υπερωρίες.
Τελικά πόσο στοιχίζουν αυτά τα πρακτικά; Είναι πραγματικά… ανυπολόγιστης αξίας.

Όσο για τη στενοδακτυλογράφο μπράβο της μπορεί να πιάσει και 5€ τον πληκτρισμό. Πραγματικά ανεκτίμητη.
Και ως ανεκτίμητη δε θα μπορούσε να ξεφύγει από τους κυνηγούς ταλέντων του «ιδρύματος Λάτση». Γι αυτό και οι αμοιβές της από κει.





Και για τον φίλο μας Superstar σάς παραθέτουμε άλλη μια αμοιβή του από το «αδελφό» ίδρυμα. Ο απολογισμός που φαίνεται στη φωτό είναι μέχρι τις 31/8/2004 και όχι μέχρι το τέλος του έτους διότι το Σεπτέμβρη, το «ίδρυμα Λάτση» έπαυσε απροειδοποίητα το γραφείο που λειτουργούσε στο Ριζάρειο.




Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Κάτι τρέχει πάλι στο ''πριγκιπάτο'' της Ριζαρείου

Διαβάστε σήμερα 7 Μαϊου2011 στον ''Δρόμο της Αριστεράς'' το πολύ ενδιαφέρον άρθρο
με τίτλο ''Κάτι τρέχει πάλι στο <<πριγκιπάτο>> της Ριζαρείου'' σελ.19
Σύντομα κοντά σας με νέες αποκαλύψεις.........

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο SUPERSTAR OI ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ




Μετά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών και τη δεδομένη βούληση του συμβουλίου και της καμαρίλας (υπάλληλοι διοίκησης)  να κλείσουν τα οικοτροφεία στο Μονοδένδρι, δε μπορούμε να μείνουμε  απαθείς.

Ας δούμε μια εικόνα των χαριστικών επιδομάτων που απολαμβάνουν εις βάρος των άλλων συναδέλφων τους.


Και   για να σας το εξηγήσουμε.
Η διοίκηση καταχρηστικά και μετά από δική της "νομική ερμηνεία" απέδιδε στο Ζαγόρι  το 30%αφού πρώτα αφαιρούσε τις δαπάνες μισθοδοσίας της διοίκησης που όπως εύκολα μπορεί κάποιος να δει, είναι ιδιαίτερα φουσκωμένες και διανθισμένες είτε με  σωρεία επιδομάτων είτε και με προσθήκη πλασματικών  υπερωριών. Θα ήταν πολύ δύσκολο σε μία μολις ανάρτηση να αναλύσουμε όλο το εύρος της παρατυπίας των μισθών στην Αθήνα.

Ως μία περίπτωση απαράμιλλης ευνοιοκρατίας είναι αυτή του ταμία Superstar.

Ο Superstar ξεκίνησε τη λαμπρή του καριέρα ως παιδονόμος, συνέχισε σαν βοηθός των γραφείων και σε πνεύμα πλήρους αξιοκρατίας κατέλαβε τη θέση του ταμία που σύμφωνα με το νόμο αλλά και την κοινή λογική απαιτεί την κατοχή πτυχίου ανώτατης οικονομικής σχολής. Ο Superstar όμως τα κατάφερε με το πτυχίο της βοιδοσχολής της Πάργας και στρογγυλοκάθησε στην αναπαυτική του πολυθρόνα με το ύφος που  καθόταν ο Χρήστος  Τσαγανέας στην πολυθρόνα του τραπεζίτη παίζοντας στη διαχρονική ταινία " Μια ζωή την έχουμε " με το Δημήτρη Χορν.
Ίσως δεν ήταν παραγματικά τυχαίο κάτι τέτοιο, διότι αυτοί που τον έβαλαν εκεί, πιθανότατα ήθελαν μια ευκολότερη πρόσβαση στις χρηματορροές. Και φυσικά εκείνος απολάμβανε τη γεμάτη κύρος πολυθρόνα του αγνoώντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις  ζεστές πολυθρόνες.

Βέβαια τα προνόμια του Superstar δεν εξαντλούνται στη Ριζάρειο. Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται πως χρηματοδοτούνταν από το "ίδρυμα παλινοστούντων ομογενών εξ Αλβανίας" (ίδρυμα Λάτση), που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εξωτερικών. 'Οπως φαίνεται από εγκεκριμένους προυπολογισμούς του ιδρύματος αυτού κατα τα έτη 2000 και 2001 ο Superstar έλαβε 1.500.000 δρχ και 1.102.500 δρχ αντίστοιχα.

Δηλαδή ο Superstar είχε τις αντοχές και τις γνώσεις να δουλεύει παράλληλα σε δύο ιδρύματα την ίδια ώρα. Μπράβο του. Δε θα τον έλεγαν Superstar άλλωστε.

Έτσι επιβεβαιώνεται  το φαινόμενο των συγκοινωνούντων δοχείων στα ιδρύματα. Τα ίδια πρόσωπα τα βρίσκεις παντού.
Ανακυκλώνονται σε έγγραφα και επιταγές. Αλήθεια τα δήλωνε  ο Superstar στην εφορία;

Βέβαια δεν ήταν ο μόνος που χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα Λάτση καθώς κι άλλοι υπάλληλοι έπαιρναν το ψιλικοκό τους. (Σε μελλοντικές αναρτήσεις θα αναφερθούμε εκτενώς).


Όταν το φθινόπωρο του 2004 το ίδρυμα Λάτση έπαψε να χρηματοδοτεί το γραφείο που διατηρούσε στη Ριζάρειο, ο Superstar και οι ψιλικατζήδες έπρεπε να τα αναπληρώσουν τα διαφυγόντα.
 Την άνοιξη λοιπόν του 2005 ο Superstar μετά από αίτησή
του κατάφερε σε συνεργασία με τον αυτοδημιούργητο
    κολλητό του γραμματέα να πάρει περαιτέρω αύξηση 
με το σκεπτικό της έλλειψης πτυχίου!!!

Θερμά σου συγχαρητήρια    Superstar . Όλοι παγκοσμίως πληρώνονται βάσει τυπικών προσόντων εκτός από σένα που πληρώνεσαι επειδή δεν τα χεις.  

Και πότε τα προλάβαινες όλα κακομοίρη μου με τόσα ιδρύματα που ασχολείσαι;
Χαλάλι σου   Superstar

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Καημένε νεοέλληνα. Μη χαλαλίζεσαι να σπουδάσεις το βλαστάρι σου και πληρώνεις καθηγητές ή ενοίκια σε επαρχιακές πόλεις.
ΑΣΤΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΤΟΥΒΑΡΙ    ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑΡΕΙΟ

Στη Ριζάρειο τα ντουβάρια τα πληρώνουν καλά και τα τοποθετούν στις καλύτερες θέσεις. Σύντομα θα χαρείς το άχρηστο γέννημά σου με τζιπάρα και σπίτι στα Βόρεια Προάστεια.

Μ' αυτά  και μ αυτά την έμαθε πολύ καλά τη δουλειά του ο Superstar. Κοιτάξτε την απόδειξη πληρωμής συμβούλου. Τον ξαναπλήρωσε μάλλον, όπως ο ίδιος γράφει, αλλά οκ. " Θα το βρει η υπερεσία ασ' ούμι" . sic

Εκτός όλων των άλλων βλέπουμε ότι λαμβάνει και επίδομα εισπράκτορα την ώρα που τα ανείσπρακτα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ, οι περισσότερες εισπράξεις γίνονται διατραπεζικά και τις λίγες εισπράξεις σε χρήμα από τα κοινόχρηστα τις κάνουν οι θυρωροί αλλά ο Superstar πλερώνεται.
Βέβαια ο άνθρωπος έχει τον αρούπωτο. Το 2007   επανέρχεται με νέα αίτηση. Ενόψει σύνταξης, έλεγε,(2011 κι ακόμα δουλεύει)
θέλει αύξηση. Χαρείτε την αίτηση. " Θέλω κι εγώ ότι δώσαταν και στους άλλους"

Ελπίζουμε να πήρατε μια μικρή και ίσως πικρή γεύση για τους λόγους που κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι του 30% να μείνουν χωρίς δουλειά.

Σύντομα κοντά σας με περαιτέρω στοιχεία και αποκαλύψεις.